Esnaf borç batağında

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarının belirlenerek çözüm yollarının ortaya konulması amacıyla TBMM’ye yazılı Araştırma Önergesi verdi. Milletvekili Kaya “2018 yılında yaşanan büyük ekonomik krizin yıkıcı etkileri nedeniyle 106 bin 167 esnafımız kepenk kapatmıştır.  Son dört yılda 402 bin 441 esnaf ve sanatkâr kepenk kapatırken, 2018 yılında bu sayı son dört yılın en yüksek oranına ulaşmıştır” dedi.

SON DÖRT YILDA 400 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI

CHP’li vekili Kaya, esnafların sorunlarını meclise taşıdı. TBMM’ye yazılı Araştırma Önergesi veren Kaya, ekonomik krize nedeniyle 2018 yılında 106 bin 167 esnafımız kepenk kapattığını söyledi. Milletvekili Kaya “2018 yılında yaşanan büyük ekonomik krizin yıkıcı etkileri nedeniyle 106 bin 167 esnafımız kepenk kapatmış, birçok esnafımız iflasın eşiğine gelmiş ve borç batağından kurtulmanın çarelerini aramaktadır. Ekonomi politikalarındaki başarısızlıkla birlikte krizlerin yaşandığı son dört yılda 402 bin 441 esnaf ve sanatkâr kepenk kapatırken, 2018 yılında bu sayı son dört yılın en yüksek oranına ulaşmıştır” ifadelerine yer verdi.

HÜKÜMET ESNAFIN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER GETİREMEDİEsnaf ve sanatkârların sorunlarının iyi analiz edilerek bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması için TBMM Başkanlığına önerge verdiğini belirten Milletvekili Kaya “Ülkemizde esnaflarımızın birçok gideri dövize bağlı olarak artış göstermektedir. Esnafımız giderlerini karşılayamamakta ve günden güne borç batağına sürüklenmektedir. Piyasalardaki fiyat artışları hem tüketiciyi hem de esnafı olumsuz yönde etkilemektedir. Alım gücü kalmayan vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hâle gelmiştir” dedi.Hükümetin esnafın sorunlarına kalıcı çözümler getiremediğini belirten Milletvekili Kaya “Ayrıca son yıllarda komşu ülkelerden gerçekleşen göç sonucunda ülkede kayıt dışı faaliyetlerin de artmasıyla birlikte esnafımızın mağduriyeti de artmıştır” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.