Farabi zorda

Bölgemizin Tıp Fakültesi Hastaneleri borç batağına düştü

Bölgenin önemli hastaneleri uzun zamandır ekonomik sorunlarla mücadele ediyor. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinin borcunun 180 milyon TL, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin borcunun ise 50 milyon TL olduğu iddia edildi.

FARABİ’DE AMELİYATLAR DURMA NOKATSINA GELDİ

Devlet Hastanelerinin borcu attıkça bakanlığın takviyesi ile kurtarılabilme şansı varken üniversite hastaneleri ise batma noktasına geldi. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi gibi YÖK’e bağlı kurumalara takviye gelmeyince hastanede ameliyatlar durma noktasına geldi. Borçlu olan Farabi ihaleye çıktığında alınan malzemeyi 2-3 kat daha pahalıya almak zorunda kalıyor.

HASTA YAKINLARI DA ŞİKÂYETÇİ

Farabi’nin borcunun 180 Milyon TL’yi bulduğu ve Sağlık Bakanlığına devredileceği iddia edilirken, devletin ne zaman müdahale edeceği merak ediliyor. Hastane’de ameliyatlar durma noktasına geldi. Eldiven, enjektör gibi malzemeleri bile almakta sıkıntı yaşan Farabi Hastanesi’nin tedavi gören hasta yakınları da bu durumdan oldukça şikâyetçi olduğu öğrenildi. Malzemeyi alan hastalar ameliyat olabilirken alamayan hastaların akıbetinin ne olacağı merak konusu.

Anahtar Kelimeler:
KtüYokEldiven
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.