GRİP DEYİP GEÇMEYİN, ÖLDÜREBİLİR

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, havaların soğuması ile artış gösteren influenza virüsünün neden olduğu grip konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle kronik hastalığı ve risk grubunda olan kişilerin uyarıldığı açıklamada hastalığın risk grubunda olan kişilerde ciddi ve ağır seyredebileceği ve hatta ölüm ile sonuçlanabileceği belirtilerek erken teşhis ve tedavinin önemi vurgulandı. Öte yandan Sağlık Bakanlığı Trabzon’un da içinde yer aldığı 20 ilde virüsün etkinliğini ölçen takipler gerçekleştiriyor.

20 İLDE VİRİSÜN ETKİNLİĞİNİ ÖLÇÜYOR

Havaların soğuması ile birlikte grip vakalarında yaşanan artış Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi. “İnfluenza” ile ilgili basın açıklaması yapan İl Müdürlüğü açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Grip Hastalığının etkeni olan İnfluenza virüsünün etkinliği ölçmek amacı ile Sağlık Bakanlığımızın 20 ilde başlattığı ve ilimizde 10 Aile Hekimimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz İnfluenza surveyans programı ve günlük olarak takip ettiğimiz Grip Benzeri Hastalıkların Surveyansı uygulaması ile hastalığın boyutu ve etkeni konusunda takipler yapmaktayız.”

SON ÜÇ YILDA VAKALAR AYNI SEVİYEDE

“Grip Benzeri Hastalıkların son üç yıl ve aynı yılların Kasım –Aralık aylarındaki sayıları bir bütün olarak değerlendirildiğinde vaka sayılarının aynı seviyelerde olduğu tespit edilmiştir. Grip belirtileri, virüsün vücuda girmesinden sonraki 1-3 gün içerisinde ortaya çıkar. Şikâyetler genellikle 7 gün sürer, ilk 2-3 gün içerisinde şiddetlenir ve sonrasında düzelme başlar, ancak iyileşme süresi 1- 2 haftaya kadar da uzayabilir.”

RİSK GRUBUNDAKİLER UYARILDI

Yapılan açıklamada özellikler risk grubundaki hastalar uyarıldı. “Risk grubunda olan kişilerde hastalık ciddi ve ağır seyredebilir ve hatta ölüm görülebilir. Bu nedenle risk grubundaki kişiler erken dönemde, hastalık başladıktan sonraki 24 ile 48 saat arasında, hekime başvurmalı ve antiviral tedavi almalıdır. Grip aşısının özellikle kronik hastalığı olan ve risk grubu olarak değerlendirilen kişilerin yaptırması tavsiye edilmektedir.” denildi.

Anahtar Kelimeler:
AralıkSağlıkHavaGripRisk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.