Kadir Gecesi Programına Soruşturma

Trabzon Valiliği,  Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün eski camide düzenlediği Kadir Gecesi programı için soruşturma başlattı.

CUMHURBAŞKANI 29 MAYIS’I İŞARET ETMİŞTİ

Koronavirüs nedeniyle kapalı olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından camilerin 29 Mayıs’ta açılacağı ifade edilmesine rağmen, kadir gecesi düzenlenen programa maskesiz 20’den fazla kişi katılırken, katılımcıların çoğunun müftülük personeli olduğu ortaya çıktı.

Programı düzenleyenler kaymakamlıktan izin aldığını ileri sürerken, Trabzon Valiliğinin programdan bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.  

BUNLAR HABER Mİ? BAŞKA HABER YOK MU?

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise kendisinden izin alınıp alınmadığı sorusuna sert çıktı. Kaymakam Yakuta, “Bunlar haber mi? Ülkede çok haber var. Kadir gecesi programına müftülük personeli katıldı. Benim haberim yok” diye konuştu. Bu arada Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, geceyi sosyal medya üzerinden canlı yayınla verdiği ve geceye katılanların tamamına yakınının maske takmadığı görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ilçe müftüsü başta olmak üzere geceye katılan müftülük personelini ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NELER DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecektir. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz.” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.