MECLİS ÜYESİ TİSKİ'YE HAK VERDİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde TİSKİ tartışması yaşandı. CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu, AK Parti’nin Ortahisar İlçe Danışma Toplantısında TİSKİ’ye yapılan eleştirileri haksı zolduğunu söyledi. Zorlu, “Buradan anladığımız kadarıyla sayın Tekataş ile ilgili şikayette bulundunuz hepiniz. Bizde buradan biz bu konuda sizleri uyardığımızı, belirtiyorum. Yapılan alt yapı inşaatı, kanalizasyon, yağmur suyu inşaatlarının elzem olduğunu, ancak sıkıntı yaşandığını, sürenin uzadığını belirtmiştik.Abone bağlantılarının müteahhit firma yapacakken, şimdi TİSKİ yapıyor. Bu konu da bir açıklamaya muhtaç. Üsteki dolgu inşaatını TİSKİ yapıyor. Bunları müteahhit yapacaktı.

HİDROFOR KONUSU…
TİSKİ’yi eleştiriyoruz ancak yaptığı doğru işlerde var. Örneğin bu hidrofor konusu gündeme gelmişti. Burada da konuşmuştuk. Çok arkadaşlarımız itiraz etmişti. Bende hidrofor konusu kanunla beraber yapılması gerekiyor demiştim. 40 yıldır vatandaş cazibeli su aldığı için “bu niye gündeme geldi?” Ancak kanunda bu var. Sayın Çebi’nin yine toplantınızda söylediği şudur: “Ben makine mühendisiyim. Kanunda zorunluluk yok” demişti. Yine meclis üyesi Şaban Bülbül de “kanunda var” diye açıklama yapmıştı. Ben doğru olanın Şaban beyin söylediğini söylüyorum. Kanunla belli.

TİSKİ’NİN KESTİĞİ CEZALAR
Konuşmasına devam eden Zorlu, “TİSKi’nin kaçaktan dolayı kestiği cezalardan bahsedildi. 450 bin abonesi var. Kaçaktan dolayı 2 bin tane aboneye ceza kesilmiş. 448 bin abone, sorumluluğunu yerine getirmiş, parasını ödemiş. 2 bin kişi sadece. Bu bizim işlerimizde de var. Herkes kendini biliyor. Detayına girmek istemiyorum. Bu konunun da açıklanması gerektiğini düşündüm”dedi.

“BENİM İTİRAZIM BUNA”
Başkan Genç, “Merkezde 565 km’de şebeke yenilemesi yapılırken, bunu hala eleştiriler olsa bile göğüsleyerek yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Biz vatandaşımıza temiz su getirdikten sonra kötü borularla su içmesine müsade edemezdik. Yapımı çaplı, büyük bir iş, devasa bir iştir. İster istemez sıkıntı çıkmaması mümkün değil. Yapımcı ile ilgili sıkıntılar çıkıyor. 'Merkezle ilgili olarak bina giriş noktalarının bağlantıyı TİSKİ yapıyor' denildi. TİSKİ yapmıyor, yapımcı firma yapıyor. TİSKİ yol gösteriyor. Yapımcı firmanın aksadığı yerde TİSKİ’nin müdahale ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.