Mükemmele bakın!

İl Sağlık Müdürlüğü ‘mükemmel’ notu verdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan halka açık plajda çevre kirliliği dikkat çekiyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan duyarlı vatandaşlar, duyarsız vatandaşların çöplerine isyan etti. Yalıncak Mahallesi muhtarı Ömer Yurduseven, “Böyle bir bilgi bize gelmemişti. Gereği yapılacaktır.” dedi.

KAMUNUN KURUMLARLA DİYALOG KURMASINI İSTEDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan TMMOB Çevre Mühendisleri Oda Başkanı Yasin Taflan, “Sahillerimize doğru bakmıyoruz. Başıboşluk almış gitmiş bir durumda. Hani diyorlar ya ayak izi bırakın başka bir şey bırakmayın. Çok doğru hoş bir söz… İnsanlar üzerine düşeni yapmıyor, ilgili kurumlar da üzerine düşeni tam yapmıyor. Bazen kurumların gözden kaçırdıkları oluyor. Telefonla arayıp şöyle bir sorun var çözer misiniz, şeklinde iletilip sorunun çözüldüğünü de gördüm. Bu yolu kullanmakta fayda var.” diye konuştu.

NE VATANDAŞ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR NE DE KURUM

Trabzon’un neredeyse deniz kıyılarının tamamında çevre kirliliğinin yaşandığını belirten Taflan, “Ben Of’tan başlayıp Beşikdüzü’ne kadar özellikle yüzme alanlarını gezenlerden birisiyim. Maalesef hepsinde aynı problemler var. Çöp bırakmayı kendimizde hak görüyoruz. Bu çevre kullanım alışkanlığımızı değiştirmemiz lazım. Bazı kurumlara da görev düşüyor.  O görevlerin başında da çevrenin temizliğini sağlamak var. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayacağı tuvaletleri, kabinleri kurmak gerekiyor. Ne kurum gerekeni yapıyor ne de vatandaş uygun olanı yapıyor.” şeklinde açıklama yaptı.

BİZ BÖYLE Mİ TURİZM KENTİ OLACAĞIZ?

Turizmin sadece dilde olduğunu söyleyen Taflan, “Turizm sadece dilde! Antalya’da bulunma görme şansım oldu. Orada insanlar yaparak gösteriyor. Yapılan yanlış şeylerde vatandaş anında tepki gösteriyor. Biz böyle mi turizm kenti olacağız? Bu şekilde mi kalkınacağız? Antalya’da kamu çok etkin. Burada hangi vatandaş arayıp da ilgili kurumlardan bu kirliliği kaldırmasını istedi? Böyle baskı yapan var mı? Vatandaşın kendisi yapıyor bunu. Senin çöpünü biri kaldırmak zorunda mı? Sahil kıyılarımızda aynı sorun devam etmektedir.” diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.