Terminal oldu bittiye getirilmesin

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Giresun’daki sel felaketinin ardından gündeme gelen Trabzon Terminal Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'li Kaya, AK Partili bir Bakanın dere yataklarına yapılaşmaya müsaade etmeyeceğini dile getirirken AK Partili bir belediye başkanın ise Trabzon’da dere yatağına inatla terminal yapmaya uğraştığını kaydetti. Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bütün şehrin dinamiklerinin, mühendisler odasının, mimarlar odasının, jeoloji mühendisler odasının, şehir plancıları odasının, siyasilerin tüm uyarılarına rağmen inatla ve ısrarla geçmişte büyük sel felaketinin yaşandığı 90’lı yıllarda sular altında kalan bir bölgede şuanda terminal yapma girişimi içerisinde. Bu kabul edilemez.” dedi CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Giresun’daki sel felaketinin ardından gündeme gelen Trabzon Terminal Projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, AK Partili bir Bakanın dere yataklarına yapılaşmaya müsaade etmeyeceğini dile getirirken AK Partili bir belediye başkanın ise Trabzon’da dere yatağına inatla terminal yapmaya uğraştığını kaydetti.

BEREKET FELAKETE DÖNÜŞTÜ

Kaya, bir özel televizyona yaptığı açıklamada Giresun’da sel felaketi yaşanan bölgenin acil afet bölgesi ilan edilmesini istedi. Kaya, “Karadeniz öyle bir hale geldi ki, sıklıkla seller yaşıyoruz. Biz yağmurun bereket olduğuna inanırız. Bu bereket dediğimiz yağmur akılsızlıklar, ihmaller, doğaya karşı işlenen cinayetler yüzünden maalesef felaketlere dönüşüyor. Bunun sebebi dere yataklarındaki yapılaşmalar. Yaylalara, meralara, derelere, su kaynaklarına, doğal yaşama ve çevreye karşı duyarsızlıklar ve yapılan yanlışlar dereleri halkın elinden alıp sermaye sahiplerine verirseniz, işte bu tür sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.” diye konuştu.

İNATLA VE ISRARLA TERMİNAL YAPILMAK İSTENİYOR

Bir Kızılderili atasözüyle durumu izah eden Kaya, “İş işten geçtikten sonra farkına varmanın manası yok. Sürekli sellerle anılan bölge haline geldik. Yaşananlardan maalesef ders almıyoruz. Doğayı hoyratça tahrip etmeye devam ediyoruz. Son örneği de Trabzon’da yaşanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bütün şehrin dinamiklerinin, mühendisler odasının, mimarlar odasının, jeoloji mühendisler odasının, şehir plancıları odasının, siyasilerin tüm uyarılarına rağmen inatla ve ısrarla geçmişte büyük sel felaketinin yaşandığı 90’lı yıllarda sular altında kalan bir bölgede şuanda terminal yapma girişimi içerisinde. Terminal Projesi’nin ihalesi yapıldı. İhaleye 3 firma girdi. İhaleyle ilgili de çok garip şeyler oluyor. İhaleyi alan şirketin bir çelik yapı şirketiyle ortaklığı olması gerektiği ifade edildi. Adrese teslim bir ihale gerçeğinden bahsediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

ÖNCE ULAŞIM MASTER PLANI YAPILSIN

Trabzon terminalinin yenilenmesinin şart olduğunu belirten Kaya, “Asıl sorgulamamız gereken 90’lı yıllarda büyük sel felaketine maruz kalan bir bölgede aklı, bilimi, hukuku, bilim insanlarının söylediklerini yok sayarak inatla oraya bir Terminal Projesi yapma gerçeğidir. Şuan terminal binamız çok eski durumda. Yenilenmesi şart. Fakat bu aciliyeti oldu bittiyle değerlendirmeye çalışıyorlar. Trabzon’un ulaşım master planı yapılmamış. Master planı yapılsın, yol ağları belli olsun. Ondan sonra yol ağlarıyla entegre çalışacak bir konumda terminal binasını yapın.” diye konuştu.

AK PARTİLİ TRABZON VEKİL VE BAKANLARLA GÖRÜŞECEK

Gerekli mercilere uyarılarda bulunduğunu aktaran Kaya, “Bunun uyarısını Trabzon Büyükşehir Belediyesine ve kararın altında imzası olan Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine aktardık. Olmadı ben AK Partili vekil arkadaşçalarımla, ulaşabilirsem AK Partili Bakanlarla bu yanlışı Trabzon’a yapmamaları gerektiğini rica edeceğim.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM’A SESLENDİ

Kaya, sözlerinin sonunda Kurum’a seslenerek “Siz Giresun’da vatandaşlarımıza  dere yataklarına yapı yapmayın dediniz ya işte gidin bunu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına söyleyin.” şeklinde çağrı yaptı.
 

Anahtar Kelimeler:
GiresunChpBelediye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.