TİSKİ ile vatandaş kavgası Hakem Heyetine gitti

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi Binbir Evler Sitesi’nden yaklaşık bir ay önce daire satın alan Recep Şahin, su ve elektrik aboneliklerini başlatmış, TİSKİ’den kendisine kullanmadığı su için 642 lira 50 kuruşluk borç çıkarılmıştı. Dairesinde su kullanabilmek için borçlu sayacı üzerine almak zorunda bırakıldığını iddia eden Recep Şahin, konuyu Tüketici Hakem Heyetine de taşımıştı. Recep Şahin’in iddialarına TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden cevap geldi. Kullanmadığı suyun faturasını ödemek zorunda kalmasına isyan eden Recep Şahin’in açıklamalarına TİSKİ, “Recep Şahin adlı vatandaşımız, dilekçesinde bu gerçeği kabul ediyordu.”diyerek karşılık verdi.

DİLEKÇEYLE YANIT VERDİLER

TİSKİ’den yapılan açıklamada, “Recep Şahin’in açıklamalarına gazetenizin, 24 Mart 2020 Salı sayısının 1. ve 6. Sayfasında ‘Kullanmadığı suyun faturasını ödettiler’ başlığıyla yer alan haberde asılsız iddia ve söylemler yer almaktadır.  Söz konusu haberde ‘Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çukurçayır Mahallesi Binbir Evler Sitesi’nde bir dairede kaçak kullanılan suyu fark etmeyen TİSKİ personelleri, daireyi kısa bir süre önce satın alan Recep Şahin’e 642 lira 50 kuruşluk borç çıkar. TİSKİ’nin aylarca süren hatası yüzünden kullanmadığı suyun faturasını ödemek zorunda kalan Recep Şahin, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yaptı.’ şeklinde ifadelere yer verildi. Öncelikle haberde bahsi geçen Çukurçayır Mahallesi’ndeki bu sitenin yapı kullanma izninin olmadığını belirtmek isteriz.  16.03.2020 tarihinde idaremize müracaat eden Recep Şahin adlı vatandaşımız, dilekçesinde bu gerçeği kabul ederek, ‘Çukurçayır Mahallesi Yedikaldırım sok. 126/29 numaralı adreste ikamet etmekteyim. Yapı kullanma izin belgesini alıncaya kadar TEKSAN marka 16729106 seri numaralı su sayacımı adıma kayıt yaptırmak suretiyle kullanmış olduğum suyun bedelini her ay düzenli olarak ödemek istiyorum. Bu kaydın bir abonelik olmadığını biliyor ve herhangi bir anlaşmazlık durumunda hak talep etmeyeceğim. Sayacımın endeksi 66 metreküptür. Bilgim vardır. Gereğinin yapılmasını arz ederim.’ ifadelerine yer verdiği ekteki belgelerde görülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

“HER ŞEYİ KABUL ETMİŞ OLMASINA RAĞMEN…”

TİSKİ’den yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: “TİSKİ Tarifeler ve Abone Hizmetlerine göre; ‘Abonelik tesis edilmemiş olan bir yerde sayaçtan geçirilerek su tüketilmesi halinde, İdarece aboneliğin suyu kullanıma kapatılır. Ayrıca sayacın gösterdiği tüketim miktarı üzerinden Genel Müdürlük Tarifesine göre yüzde 50 fazlasıyla usulsüz su kullanım bedeli tahakkuka bağlanarak tahsil edilir’ hükmü gereği sayacın üzerinde tüketilmiş olan ve idaremizce de kayıt altına alınmış olan 66 metreküp su bedeli tahakkuka bağlanarak tahsil edilmiştir. Tüm bu bilgiler ışığında, daire sahibi Recep Şahin’in kurumumuza verdiği dilekçede her şeyi kabul etmiş olmasına rağmen gazetenize bu şekilde demeç vererek suçlayıcı ifadeler kullanmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

KONU TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNDE

Öte yandan Recep Şahin, satın aldığı dairesinde su kullanabilmek için o dilekçeyi yazmak zorunda bırakıldığını savunarak, kullanmadığı su için ödetilen ücreti Tüketici Hakem Heyetine taşıdığını hatırlattı ve alınacak karara güvendiğini kaydetti. Şahin, “66 metreküp su kaçak kullanılırken TİSKİ görevini eksiksiz yerine getirseydi ben bugün bu borçla karşı karşıya kalmayacaktım. Eski sayacı bile benden talep ettiler. Ya susuz kalacaktım ya da o dilekçeyi yazıp hukuk mücadelesi verecektim. İkinci seçeneği seçtim.”  açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
EvHakemDaireTiski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.