Trabzon'da Kazan Kaynıyor

VEKİL CORA’DAN KURUKIZ’A DESTEK

Trabzon’da Cumhur İttifakı’nın birliği yapılan ziyaretlerle de gözler önüne seriliyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ziyaret ederek çalışmaları için destek verdi. Ziyarete ilişkin bilgi veren Milletvekili Cora, “AK Parti Şalpazarı ilçe Başkanımız Sayın Zeki Çabuk ile birlikte Şalpazarı Belediye Başkanımız Sn. Refik Kurukız Bey'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk, başarılı hizmetlerinin devamını diledik. Ardından yapımı bitmek üzere olan yeni Belediye hizmet binasını inceledik.” dedi.

***

MEYDAN BUGÜN AÇILIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilk yurtdışı seyahatını kardeş şehir Dortmund’a yaptı. Almanya’nın Dortmund şehrinde 12 Mayıs Pazar günü 15.30 da yapılacak olan etkinliklere Avrupalı Türkler davet edildi.  Etkinlikler öncesi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Dortmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık ve Genel Başkan Yardımcısı Sait Çelik biraraya gelerek ileride yapılacak olan ortak çalışmaları değerlendirdiler. Almanya’nın Dortmund şehrinde Pazar günü Trabzon Meydanının açılışı yapılacak. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci “vatandaşlarımızı açılışa bekliyoruz bu parkın burada olması iki kardeş şehrin perçinleştiği anlamına geliyor” dedi.

***

SÖZDE PONTUS ETKİNLİĞİNE VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Batının Türkiye hakkındaki soykırım iddiaları bitmek tükenmek bilmezken son zamanlarda sözde Pontus Soykırımı iddiaları artarak devam ediyor. Yalan yanlış bilgilerin yer aldığı kitapları piyasaya sunan Türkiye düşmanları şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde Türkleri Pontus Soykırımı ile suçlayan bir etkinlik düzenliyor.  18 Mayıs’ta PGNTGS Soykırımın 100. Yılı isimli bir gösteri düzenleyecek olan Ankara Düşünce Özgürlük Girişimi isimli grup ise sosyal medyadan çokça tepki alıyor. Pek çok vatandaş son zamanlarda yapılan soykırım iddialarından son derece rahatsız olduklarını bu gibi etkinliklere izin verilmemesi gerektiğini belirtiyor.

***

DAVUTOĞLU’DAN BİZE HER YER TRABZON ÇIKIŞI

Hakkında yeni parti kuracağı söylenen eski başbakanlardan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya’da Konya Sanayici İş Adamları derneğinin iftarında bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ahmet Davutoğlu, bu çağrısını ise “Bize her yer Trabzon” sözü üzerinden yaptı. Davutoğlu konuşmasının bir bölümünde Konyalılara hitaben, “asıl Trabzonlular Bize her yer Trabzonlu diyorsa, biz de bize herkes Konyalı diyoruz.” dedi.

***

CHP’Lİ ŞAHİN DEVLET MEMURLARINI NİÇİN ELEŞTİRDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Turgay Şahin, YSK’nın İstanbul seçimlerini iptali sonrası görüşlerini gizlemeyen devlet memurlarını eleştirdi. CHP’li Turgay Şahin, seçimin ardından iktidar partisi AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaranabilmek için sağda solda siyaset yaptığını iddia ettiği devlet memurlarını, “İktidara yaranabilmek için sağda solda siyaset yapan devlet memurlarının aldıkları maaş haramdır” sözleriyle eleştiren Turgay Şahin, açıklamayı yaptığı sosyal medya adresindeki sözlerin altına pek çok yorum aldı.

***

ATAMAN’IN ANNE ACISI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman, Karakaya Mahalle Muhtarı Nurettin Ataman, Ertuğrul Ataman, merhum Necati Ataman'ın anneleri Hacer Ataman tedavi gördüğü Trabzon Kaşüstü Numune Hastanesinde vefat etti. Cenazesi dün öğle namazına müteakip Şalpazarı Merkez camiinde kılınan merhume cenaze namazından sonra Karakaya Mahallesinde toprağa verildi. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine de diliyoruz.

***

MİLLETVEKİLİ ÖRS’TEN DEMOKRASİ VURGUSU

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırıya birçok kesimden tepki yağarken, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, basın özgürlüğüne dikkati çekti. Saldırının yarınlar için endişe verici olduğunu söyleyen Örs, "Öncelikle yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemez. Düşünce özgürlüğünü kabullenemeyen ve farklı görüşlere tahammül edemeyen siyasilerin sürekli hedef gösteren açıklamaları bugün bu durumun yaşanmasının en önemli sebeplerindendir. Ayrıştıran ve kutuplaştıran politikalar ve politikacılar yüzünden ülkede bir kaos ortamı oluşmuştur. " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.