Trabzon’da 25 okul, 700 öğretmen karantinada

Okullar risk taşıyor

Trabzon’da 21 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitim başlayacak olan okulların 25’inin karantina süreci devam ederken karantina altındaki öğretmen sayısı 700 civarında, pozitif vaka sayısı ise 46. Karantina kapsamındaki öğretmenlerin yüzde 98’i uzaktan eğitimi evinden yürütebilecek boyutta olduğu fiziken görev yapmaktan alıkonulacak boyutta olmadığı ifade edildi.

OKULLARDAKİ EKSİKLER BİR AN ÖNCE GİDERİLSİN

Pandemi sürecinde Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, açılacak olan okulların yüz yüze eğitime hazır olmadıklarını açıkladı. Eğitim-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Nur, okullarda hijyen ve temizlik malzeme ile temizlik görevlilerinin eksik olduğunu bunların da sağlık riski oluşturduğundan eksikliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

TEMİZLİK PERSONELİ VE HİJYEN MALZEMELERİ EKSİK

Okullarda var olan eksiklikleri sıralayan Nur, “Okullarımızda kaynak sorunu var. Okullar ek kaynak talep ediyor. Okullarımızda temizlik görevlisi, yardımcısı ve personel açığı var. Okullarımızdaki hijyen ve temizlik sorunun giderilmesi gerekiyor. Okullarımızın hijyen ve temizlik malzeme eksikliği var. Tam olarak bunlar karşılanmadı. Okullarda kendi imkânlarıyla bunları karşılamaya çalışıyorlar. Okulların kadrolu öğretmen ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Sınıf mevcudu 12’ye indirilmiş olup öğretmen ihtiyacı artmıştır. Özellikle vurguladığımız sınıf mevcutları azaltıldığı için derslik ihtiyacına karşılık köy okullarının bu süreçte yeniden eğitim ve öğretime açılması ve devlete ait kurumlarda hijyen ve sosyal mesafenin oluşturulduğu derslik ihtiyacının karşılanmasını ısrarla söylüyoruz.” diye konuştu.

OKULLAR PANDEMİYE HAZIR HALE GETİRİLSİN

Nur, okullarda maske takma zorunluluğu olup Bakanlığın okullara maske göndermiş olduğunu belirterek, “Ana sınıfı öğrencilerine maske takma zorunluluğu yok. Söylediğimiz riskler ortadan kaldırılırsa velilerimiz öğrencilerimizi sağlıklı ve güvenli bir şekilde okula gönderebilsinler. Yeter ki okullar pandemiye hazır hale getirilsin.” ifadelerine yer verdi.       

 

Anahtar Kelimeler:
şubeEğitimYüzHijyenOkulm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.