VAKALAR YAVAŞ DÜŞÜYOR

 Trabzon’da alınan yoğun önlemlere rağmen, istenilen Vaka Azalış Hızı yakalanamadı. Sağlık Bakanlığı vaka sayısı haritasına göre oransal olarak en çok vaka görülen iller arasında yer alan Trabzon’da uygulanan sıkı denetim ve kontrollere rağmen vakalardaki düşüş beklentinin altında kaldı. Edinilen bilgiye göre, alınan yeni kısıtlamalar sonucu vakalardaki artış yerini “vasat” olarak nitelendirilen bir azalmaya bıraktı. Koronavirüs’le mücadelede arzu edilen düşüş trendine girilememesi de alınan önlemlere sıkı sıkıya uyulması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. Kentte bugüne kadar tespit edilen pozitif vaka oranı 60 bini, ölümler ise bini aştı. KTÜ’de Karadeniz'de, Kovid-19 virüsünün hızlı yayılımının takibi ve tespiti için başlattığı çalışmaya hız verdi. Kovid-19 virüsünün bölgede en fazla yayıldığı Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’deki üniversitelerin desteğiyle toplanacak virüs örnekleri ‘gen sekansı’ yöntemiyle incelenerek, bölgesel bir varyantın söz konusu olup olmadığı ortaya konulacak.

TAZİYELERİN TELEFONDA YAPILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Öte yandan Trabzon’da Koronavirüs’le mücadele için denetimlerin yanı sıra yeni sosyal medya kampanyaları da başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya hesabından #TrabzondaTaziyelerTelefonla etiketiyle yeni sosyal medya kampanyasına start verdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, bu kampanyanın önemini ortaya koymak için Trabzon’da geçtiğimiz hafta yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir cenaze ve taziye töreninin ardından 40 kişide virüs tespit edildiğini açıkladı. Müdür Usta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ilimizde yaşanan bir vefat neticesinde yaklaşık 100 kişinin katıldığı cenaze töreni ve taziyeden 1 hafta sonra 40 kişide Covid-19 hastalığı tespit edilmiştir. Benzer olaylarla karşılaşmamak ve salgınla mücadelede başarılı olmak için #Trabzon’da taziyeler telefonla uygulamasına destek verelim.” ifadelerine yer verdi.  Sağlık-Sen Trabzon İl Başkanı İdris Aydın’ın yanı sıra duyarlı vatandaşlar da kampanyaya destek verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.