Verilen cezayı komik buldu

Çevreciler cezayı eleştirdi Doç. Dr. Coşkun Erüz, 20 hektar alanı yakan kişiye verilen cezayı komik buldu

Trabzon'un Araklı ilçesinde 20 hektar arazideki bitki örtüsünü yaktığı belirlenen M.U. adlı kişi hakkında yalnızca 392 TL idari yaptırım uygulanmasına Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz tepki gösterdi. Cezayı eleştiren Erüz, “20 yaşında bir ağacın kereste değeri bile olmayan bir değer 392 TL. Yazık!.. Ormanı yakmak, yaylaları yağmalamak bu kadar ucuz ve cezasız olduğu sürece, bu yağmalama ve bana göre vatan hainliğinin sonu gelmez.” dedi. Trabzon’un Araklı ilçesinde 20 hektar arazideki bitki örtüsünü yaktığı belirlenen M.U. adlı kişi hakkında yalnızca 392 TL idari yaptırım uygulanmasına Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz tepki gösterdi. Cezayı eleştiren Erüz, “20 yaşında bir ağacın kereste değeri bile olmayan bir değer 392 TL. Yazık!.. Ormanı yakmak, yaylaları yağmalamak bu kadar ucuz ve cezasız olduğu sürece, bu yağmalama ve bana göre vatan hainliğinin sonu gelmez.” dedi.

EVRAK DÜZENLEMEYE GEREK YOKTU!.. 

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, Trabzon’un Araklı ilçesinde 20 hektar arazideki bitki örtüsünü yaktığı belirlenen M.U. adlı kişi hakkında yalnızca 392 TL idari yaptırım uygulanmasına tepki gösterdi. Ormanları yakmanın bu kadar ucuz ve cezasız olduğu sürece yangınların devam edeceğini dile getiren Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Evrak düzenlemeye, devlet kurumlarını ve insanları uğraştırmaya gerek yoktu... 20 yaşında bir ağacın kereste değeri bile olmayan bir değer 392 TL, koca bir ormanı yakma cezası... Sıkça söylenir olan örtü yangını söylemi ekosistemi önemsemeyip, ormanı kerestelik kütük olarak görme mantığının söylemidir. Yazık!.. Ormanı yakmak, yaylaları yağmalamak bu kadar ucuz ve cezasız olduğu sürece, bu yağmalama ve bana göre vatan hainliğinin sonu gelmez. Her santimetre karesini, düşmanla mücadele ederek savunup, kanları ile sulayarak koruyan ve bizlere emanet eden ecdadın kemikleri sızlıyor. Vatan hainliği değil mi bu? Milletin malını, ormanını yakmak, yağmalamak, el koymak. Yapan da göz yumanlar da vatan haini değil de ne! Vicdanın olmadığı yerde kul ve millet hakkı, dilsiz canların hakkı. Bilimi, aklı ve hukuku ve ahlakı hakim kılmadığımız sürece çok daha fazla ulusal değerimizin, milletin malının yok edilmesini, yağmalanmasını izlemek zorunda kalırız.” ifadelerini kullandı.

20 HEKTARI YAKTI PARA CEZASI YEDİ

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde 20 hektar arazideki bitki örtüsünü yaktığı belirlenen M.U. adlı kişi para cezasına çarptırıldı. 9 Mart tarihinde bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını 20 hektarı sardı. Araklı Orman İşletme Şefliği ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürüldü. Yangında,  can kaybının veya yaralanmanın meydana gelmediği belirlendi. Yangına sebep olan kişiyi kısa sürede tespit eden jandarma ekibi, şüpheliye edilerek Kabahatler Kanunu kapsamında “Emre Aykırı Davranıştan”  392TLidari yaptırım uyguladı.

 

Anahtar Kelimeler:
AraklıOrmanKocaMartDoğal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.