Sikorsky Firması,  Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2018 Temmuz ayında  gerçekleștirdiği "hayat kurtarma" operasyonunu ödüllendirdi.Sikorsky Firması, kurtarma faaliyetindeki cesaret ve yeteneklerinden dolayı jandarma personeline "Kurtama Sertifikası"  ödülü verdi. Olay, 10 Temmuz 2018 'de Jandarma Havacılık Bașlanlığına bağlı Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığına gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu gerçekleșmiști. "Çoğu çocuk ve kadınlardan olușan 12 vatandașın serinlemek için girdikleri Dicle Nehri'nde suların aniden yükselmesi ile nehir ortasında bulunan bir adacıkta mahsur kalması" ihbarı üzerine bölgede kurtarma operasyonu bașlatılmıștı. Yapılan keșifler sonucu  nehirdeki su seviyesinin helikopteri emniyetsiz bir duruma sokmayacağı, geç kalınması halinde ise vatandașların hayati tehlikesi olabileceği üzerine, helikopter bölgeye hiçbir bir techizat kullanmadan iniș yapmıștı. Mahsur kalanlar helikopterin için alınması ve emniyetli bir noktaya tahliye edilmesi ile  operasyon sonlandırılmıştı.

KURTARMA SERTİFİKASI VERİLDİ

Kurtarma operasyonu sonucu ‘Sikorsky Fiması’ tarafında uçuș ekibi Jandarma Pilot Binbașı Utku Așkın, Jandarma Pilot Yüzbașı A. Ayacan Savaș,  Jandarma Uzman Havacı Assubay Kıdemli Çavuș  Güner Kızıl'a kurtarma faaliyetlerindeki cesaret ve yeneklerinden dolayı "Kurtama Sertifikası"verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.