SON SÖZ SAVCININ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde kaybolduktan 76 gün sonra cesedi bir kuyuda bulunan Adem Kara cinayetinde son sözü duruşma savcısı söyleyecek. Mahkeme son savunmaları aldıktan sonra kararını açıklayacak.

ÖLDÜRDÜLER KUYAYA ATTILAR

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde yaşayan Adem Kara, 9 Mart 2017 tarihinde kaybolmuş ve 24 Mayıs 2017 tarihinde evine 100 metre mesafedeki su kuyusunda cesedi bulunmuştu. Yapılan otopsinin ardından Adem Kara’nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı. Adem Kara’nın başının sol kısmına küt bir cisimle vurularak öldürüldükten sonra kuyuya atıldığı tespit edildi.

İKİ SANIK TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Cinayetin ardından tutuklanan H.K. ve C.K. adlı kuzenler itiraz üzerine 5 gün sonra serbest bırakılmıştı. Kuzenlerin serbest bırakılmasının ardından dava açılmıştı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında maktulün kardeşi Sevim Kara dinlendi. Sevim Kara tanık ifadelerinde çelişki olduğunu ileri sürerek, ismini verdiği tanıkların yeniden dinlenmesini istedi.

MAHKEMEYE TALEPLERİNİ İLETTİ

Davada H.K. ve C.K. adlı iki sanığın tutuksuz yargılanması sürürken, Adem Kara’nın yakınlarının vekili olay yerinde keşif yapılmasında ısrar etti. HTS kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenmesini talep ederek, aksi takdirde sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme sanık vekillerini savunma yapmasını istedi. Sanık H.K.’nın vekili Avukat Temel Aydemir ve sanık C.K.’nın vekili Veysel Malkoç son savunmalarını savcının mütalaasından sonra vereceklerini söyledi. Savcının mütalaasını isteyen 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, son savunmaları aldıktan sonra kararını açıklayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.