Çamburnu çöplüğüne sanatsal çığlık

Sürmene’nin yıllardır kanayan yarası olan Kutlular Katı Atık Tesisi’nin yarattığı doğa tahribatı yıllar boyunca yöre halkı tarafından tepki çekti. Bugüne kadar çöplüğün kapanması için birçok eylem yapıldı. Çamburnu halkının mücadelesine yöntem olarak bugüne kadar yapılanlardan çok farklı bir destek geldi.

Sürmeneli genç sanatçı ve ressam Gökçe Erhan, 21 Ekim Cumartesi günü bugüne kadar verilen tepkilerden çok farklı olarak pozitif bir protestoya imza attı. Sanatın da bir protesto yöntemi olduğunu kamuoyuna hatırlatan genç ressam, sanatçı ruhunu ve doğa sevgisini harmanladığı eserlerini, kirliliğin tam da merkezi olan Sürmene çöplüğünde sergiledi.‘İçimde evler yıkılıyor’ adını verdiği sergide yağlı boya eserlerini ve evsel atıklardan dönüştürdüğü eşyaları görsel bir şölen eşliğinde sunan Gökçe Erhan ayrıca sergi sırasındaki performansıyla beğeni topladı.Yöresel kıyafet giyinen ve eline aldığı davulu çalarak kendi bestelediği parçayı da seslendiren genç sanatçı, şarkısını söylediği sırada gözyaşlarına hâkim olamadı.Doğayla iç içe yaşamak için mücadele veren ve sıra dışı eylemiyle Çamburnu halkının sesi olan Gökçe Erhan, insanoğlunun doğa anaya mecbur olduğunu ve bu nedenle saygılı olması gerektiğine inanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.