Abdülhamit Han'ı yazdı

Sultan Abdülhamid Han geliyor, aklıma... Bir siyaset dahisiydi o. Bitti denilen Osmanlı'yı modernize etti. Kendisine kadar hemen her gün toprak kaybeden Osmanlı, onun hükümdarlığında, 33 yıl boyunca tek bir toprak parçası dahi kaybetmedi. Bununla da yetinmedi, elbet. Islahatları ile koca ülkeyi boydan boya yeniledi. Halk, onun döneminde rahat nefes aldı. Küffarın her hamlesine daha büyük bir hamle ile yanıt verdi. Abdülhamit varken, ne Osmanlı yıkılır ne de İttihatcılar devlet yönetimini ele alabilirdi.

İşte o İttihatcılar Abdülhamid'i devirebilmek için ne kadar devlet millet düşmanı varsa hepsi ile işbirliği yaptı. Sonuçta, 33 yıllık hükümdarlığının ardından Abdülhamid Han darbe ile devrildi. Sonrasında Osmanlı Devleti çok hızlı toprak kayıpları yaşadı ve kısa sürede yıkıldı. İşte o dönem İttihatçılar Abdülhamid Han'ı yıkabilmek için kimlerle işbirliği yapmışlarsa, torunları da bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı aynısını yapmaktadır. O gün Abdülhamid Han'a diktatör diyenlerin torunları bugün Erdoğan'a aynısını diyor. O gün Abdülhamid'e karşı terör örgütleri ile açıktan işbirliği yapanların torunları bugün Erdoğan'a karşı aynısını yapıyor. O gün Abdülhamid Han'a karşı Osmanlı düşmanı devletlerle açıktan görüşen İttihatçıların torunları bugün Türkiye Cumhuriyetinin düşmanları ile açıktan görüşüyor. 

Çünkü Erdoğan olduğu sürece, ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti güç kaybeder ne de İttihatcıların torunları iktidar yüzü görebilir.  Lakin hesaba katmadıkları bir şey var. Bu millet canını verir, Erdoğan'ı vermez. Devir çok değişti. Halk artık her şeyin farkında...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105