ACIDA BİRLEŞTİK

Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli 6.8 şiddetinde bir deprem yaşandı, 24 Ocak gecesi. Millet olarak ciğerimizi parçalayan, kalbimizi acıtan bir haberdi bu. Doğusundan Batısına, Kuzeyinden Güneyine millet olarak kenetlendik. Acıda bir olmayı başardık. Dualarda birleştik daha fazla insanımızın zarar görmemesi adına. 
Devletimiz tüm imkanlarını bölgeye sevk etti. Üç Bakanla oluşturulan kriz merkezi hemen çalışmaya başladı. AFAD ve Kızılay bölgeye koştu. Askerimiz, Polisimiz, sağlık ekiplerimiz, basınımız vs. tüm kurumlar bölgede. Hedef, bir insana, bir çocuğa, bir kadına veya yaşlı bir dedeye can olmaktı. Şuana kadar başarılı olundu da.
Depremde dahi siyasi veya kişisel rant peşinde koşanlara millet olarak prim vermedik. Hangi görüşten olursa olsun bir birlerini uyardılar. Fırstaçı matlabazlar halktan gerekli cevabı aldılar, alıyorlar. Bazıları attığı twetleri silmek zorunda kaldı, bazıları arsızlığa devam etti. Ancak Türk Milleti olarak bir olmanın gereğini yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. 
Sevgili dostlar, millet olarak acılarda birleşen yumak gibiyiz. Acı geldikçe bir çığ gibi büyüyor yüreklere akıyoruz. 
Bugün dayanışma günüdür. Bugün bir olma günüdür. Bir nefes, bir umut, bir ışık, bir yumruk olma günüdür. 
Sigara içen dostum gel bugün içme,
Alkol alan hemşehrim gel bugün bir kadeh eksilt,
Bugün bir gazete/dergi alıp okuma,
Kahvede okey oynayan, pişkirik oynayan kardeşim gel bugün oynama,
Çocuğuna harçlık veren baba gel bugün verme,
Gerekirse evine bir ekmek alma ama kardeşlerine yardıma koş. Bir olduğumuzu, diri olduğumuzu, iri olduğumuzu dosta düşmana gösterelim. 
Mevlananın dediği gibi; “Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.” Bugün onlara yardıma koşalım ki yarın da bize yardıma koşan eller olsun. Unutma veren el alan elden daha hayırlıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.