ELÇİLİK ÖNÜNDE EYLEM UYARISI

Elçiliğe olası saldırı bilgisi, Trabzon Polisini alarma geçirdi

Trabzon’da Rus Konsolosluğu’na yönelik saldırı bilgisi polisi kentte alarma geçirdi. İstihbarat birimleri bölgede çalışmalarına hız verdi.

81 KENT TEDBİR İÇİN UYARILDI

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu’nun Türkiye’de bulunan 5 kentteki misyonuna yönelik eylem yapılacağı bilgisini Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirdi. Rusya Federasyonu’nun Trabzon, İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir’deki elçilik ve konsolosluk binalarına yönelik terör örgütlerinin eylem yapacağı bilgisinin ardından 81 kent uyarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı Cüneyt Ünal imzasını taşıyan bildiride, terör örgütünün diplomatik misyon temsilcilerine ve çalışanlarına yönelik yapmayı planladığı olası eylem için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

GÜVENLİK DUVARI GENİŞLETİLDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı terör ve istihbarat şube müdürlüklerinde görevli polisler harekete geçti. Mayıs ayı sonunda Trabzon’a ulaşan bilginin ardından İstihbarat çalışmalarına hız veren ekipler, Sarıp Sınır Kapısı’ndan geçişleri de gözlem altına aldı. Olası bir saldırı için koruma tedbirleri artırılırken, DEAŞ’ın hedefinde olan Rusya Federasyonu Trabzon Konsolosluk binasını çevresindeki güvenlik duvarını güçlendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.