LOKANTACILAR BİNAYA TALİP

Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, bir süredir şehrin gündeminde olan Ortahisar Kaymakamlığının yeni binasına taşınmasıyla boşa çıkan tarihi binaya talip oldu. Kentin kültürel yemeklerinin bu binada yapılacak tesisle tanıtılması için söz konusu yapının Lokantacılar Odasına verilmesini talep eden Er, bu binada yapılacak olan yerel yemeklerle Trabzon’un kültür turizmine katkı sunulabileceğini kaydederek yerel yöneticilere çağrıda bulundu.  

TRABZON’DA KÜLTÜREL YEMEKLERE ULAŞILAMIYOR

Trabzon’a gelen turistlerin kentin kültürel yemeklerine ulaşamadıklarını böyle bir alanın olmadığından dolayı birçok şikâyet aldıklarını ifade eden Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, bu kapsamda eski kaymakamlık binasına talip oldu. Ortahisar Kaymakamlığının yapımı tamamlanan yeni binasına geçmesi nedeniyle kentin gündemini meşgul eden yapıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Er, “Turizm kenti olan Trabzon’da yemek kültürünü tanıtan, anlatan bir yer yok. Dolayısıyla gelen turistlere yönelik yerel yemeklerimizi sunmak adına bir süredir bu çapta hem tarihi hem de lokasyon olarak güzel bir bina arayışındaydık. Kaymakamlık binası söz konusu. Lokantacılar Odası olarak buraya Trabzon’umuzla ilgili buraya yöresel yemeklerimizi koymak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİNANIN YAPILMASI LOKANTACI ESNAFINI KALKINDIRACAK

Tarihi binanın Lokantacılar Odasına verilmesi durumunda odaya kayıtlı esnafa elde edilecek gelirle birlikte daha da iyi hizmet verileceğini ve bunun esnafın yararına olacağını kaydeden Hüseyin Er, şunları söyledi: “Biz sağdan soldan gelip de koltuğa oturmadık. Biz Trabzon’da doğduk burada büyüdük. Turistler geldiğinde kuymak ve ısırgan yiyeceğim dediğinde ben birisine şuraya git de burada yemek ye diyemiyorum. Çünkü yok. Trabzon’da bir tane yöresel yemeklere sahip bir yer yok. Burayı bize tahsis edin biz arzu ettiğiniz şekilde Trabzon’u öne taşıyalım. Ben burayı kendim için değil Trabzon için istiyorum.”

Anahtar Kelimeler:
TurizmYemekLokantacılar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.