ÜÇÜ RENK KÖRÜ BİRİNİN DİŞLERİ BOZUK

Trabzon'daki FETÖ/PDY üyelerine yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve sorgulanan ikisi albay biri yarbay emeklisi üç askerin renk körü çıktığı belirlendi, Renk körü askerlerden birinin dişlerinde sorun olduğu ve yerine doktor kontrolüne giren Ali Ş. adlı albay olduğu ortaya çıktı. 
EMEKLİ YARBAY ANLATTI 
Trabzon FETÖ/PDY üyesi askerlere yönelik gerçekleşen operasyon büyüyor. Emekli Yarbay Rafet A. renk körü olduğunu belirterek, birçok subayın sağlık kontrolünden geçmeden askeri okula kayıt yaptırdığını itiraf etmişti. Bu itirafın ardından Rafet A., adli kontrolle serbest kaldı. Rafet A.’nin itirafının ardından renk körü askerlerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Soruşturmayı genişleten polis, Trabzon Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Duran Ç. ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı’nda görevli Ufuk D.’ye gözaltı yaptı. 
İKİ ALBAY İTİRAFÇI OLDU
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan iki albay itirafçı oldu. Duran Ç. ve Ufuk D., sorularından dershanede kendilerine verildiğini ve sağlık kontrolünden geçmediklerini söyledi. Duran Ç. sağlık kontrolünde renkli sayfaları okuyamadığını belirterek, diş etlerinde kanama olduğu için yerine Ali Ş.’nin girdiğini söyledi. Duran Ç., “Doktor Aliye, ‘Ne güzel dişlerin var Duran’ diye söylemiş” diye ifade verdi. İtirafçı olan iki albay adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
YENİ GÖZALTILAR YOLDA
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda itirafçı olan üç askerin verdiği ifadeler doğrultusunda yeni gözaltılar yapılacağı belirtildi. Emekli Yarbay Rafet A., Trabzon Jandarma Komutan Yardımcısı Duran Ç. ve Kara Kuvvetleri Lojistik Daire Başkanlığı Mühimmat Şube Müdürü Ufuk D.’nin ifadelerinde  askeri liseye girerken kendilerini yardım eden FETÖ imamlarının isimlerini verdikleri öğrenildi.
ALBAY ALİ TUTUKLANDI  
Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı Dayanıklı Daire Başkanı olan Albay Ali Ş. sorguda, dershanelerde eğitim veren ağabeylerin ‘tuvalette gözlerinizle namaz kılın’ şeklinde talimatlar verdiğini söyledi. Az yüzme bildiği için Kuleli Askeri Lisesi’ni kazanamadığını Maltepe Askeri Lisesi’ni kazandığını belirten Albay Ali Ş., “Omuzun kötüydü doktor bizi eledi. Sonra muayenehanesine gittik. Aydı doktor bizi geçirdi” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonFETÖAlbay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.