USTAOĞLU KANUNLARI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına birer yazı göndererek, konuşma ve açıklama yapma yasağı getirdi. Yasaklara uymayanlar hakkında işlem yapılmasını istedi.

YASAK FİLİTİNİ GÖÇ MÜDÜRÜ ATEŞLEDİ

Trabzon Göç Müdürü Ramazan Latifoğlu’nun Ortahisar Kaymakamlığı’nın kendilerine tahsis edilmesi yönünde bir açıklama yapmış, ardından da valilik oluru olmadığı gerekçesiyle açıklamayı geri çekmişti. Yaşanan bu olayın ardından harekete geçen Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, basına bilgi, demeç verme ve sosyal medya kullanılması konularıyla ilgili bir genelge yayınladı. Vali Ustaoğlu’nun imzasını taşıyan 15 Ekim 2019 tarihli genelgede 3 madde yer aldı. Kurumlara gönderilen genelgede sosyal meydanda siyası bir görüş bildirilmesine de yasak getirildi.

İŞTE VALİ USTAOĞLU’NUN YASAKLARI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun tüm kamu personeline tebliğ edilmesi istediği yasaklan şöyle: 1-Valilik izni olmadan hiçbir kamu personeli basın açıklaması yapamayacaktır. 2- Kamu personeli sosyal medya hesaplarından (facebook, twitter, whatsApp vb) siyasi içerikli paylaşımlarda bulunmayacak, bulunursa ilgili sıralı amirleri tarafından haklarında disiplin işlemi başlatılacaktır. 3-Kurumların sosyal medya hesaplarından görev alanlarına giren hizmetler dışında paylaşımda bulunulmayacak ve haber yapılmayacaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.