OYMAN BAŞARI İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar’ın yeni ilçe başkanı Fatih Suat Oyman, seçim sürecini, partisini, ittifakları ve hedeflerini değerlendirdi. Partisini Trabzon’da başarıya halkla güzel etkileşim kurarak ulaştıracağını söyleyen Oyman, birçok konuda merak edilenleri cevapladı.

SEÇİMİ KAZANDINIZ. MAZBATANIZI HENÜZ ALMADINIZ ANCAK YÖNETMİNİZİN İLK BAŞTA EL ATACAĞI KONU HANGİSİ?

Oyman: Seçim yapıldıktan sonra itiraz süresi var. Muhtemelen çarşamba günü YSK mazbatayı hazırlar ve biz de perşembe günü mazbatamızı alırız. Mazbatanın ardından bir de devir teslim gerçekleştireceğiz. Şu an onun planı üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ondan sonra da yeni haftada yönetim kurulu toplantısıyla birlikte yönetim içerisindeki görev dağılımı yapıp görevimize hız kaybetmeden başlayacağız.

GENÇ BİR İSİMSİNİZ. PARTİLİLER DE GENÇLEŞMEKTEN YANA OY KULLANDI. HEM YAŞ HEM DE FİKİR ANLAMINDA CHP’NİN GENÇLEŞME SÜRECİNİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?

Gençlerin Cumhuriyet Halk Partisine karşı bir sorunu yok. Parti içerisinde de nüfus olarak gençlerin bir çokluğu ya da tatmin edici bir çokluğu var mı, tabii ki bu tatmin etmiyor. Gençler daha fazla olmalı neden az olsun ki? Bir organizasyonun büyümesi demek gençlerin olaya el koyması demektir. Gençleşmek derken yaş konuşulmuş gibi olması ama aslında biraz da bu yeni fikirlerin ortaya çıkmasıdır.  Parti içerisinde yaş olarak tecrübeler olacak güzel bir denge olacak ama bu da bizim için güzel bir değerlendirme oldu. İnsanların akıllarındaki profili bir şekilde biz de ortaya çıkarmak istedik. Takdir de bu yönde oldu. O yüzden herkese teşekkür ediyoruz. Siyasi bir heyecana ihtiyacımız vardı. Bu konuda da üzerimize düşen ne varsa yapacağız.

PARTİNİZİ ORTAHİSAR’DA HANGİ SEVİYEYE ÇIKARTACAK SINIZ? ORTAHİSAR’I CHP’YE KAZANDIRMAK NOKTASINDA HANGİ ÇALIŞMALARI YAPACAKSINIZ?

Oyman: Biz yönetimi teslim alacağız. Öncelikli olarak iç organizasyonu halledeceğiz. Bunun ardından meclis üyelerimizle bir araya gelerek istişare yapacağız. Halkımıza temas edeceğiz. Bu dönem bizim için güzel bir dönem. Şu an ön görülen bir seçim varsa da dahi ki diyelim yok. İki sene içerisinde herhangi bir seçim yok. Bu süreçte örgütlenme, güzel iletişim kurma dönemi. Onların meyvelerini de bir sonraki dönemin sonuçlarını da bu dönem de göreceğiz. Dolayısıyla da bu dönem ki örgütlenmemiz çok önemli. Sonuçlara baktığımız da demek ki bir yerlerde boşluklar var. Biz seçime gittiğimizde kendi doğrularımız üzerinden yaklaşmayacağız. Biraz da seçmen tarafından bakarak hareket edeceğiz. Karşı tarafın düşüncesi çok önemli. Bu arada bir boşluk varsa o boşluğu kapatmaya çalışacağız. İnsanların değer verdiği noktalara daha çok dokunmamız lazım. Güzel iletişimiz çok önemli. Herkesin gönlünü kazanmamız lazım. O heyecanı yakaladıktan sonra seçmenler gerekeni yapacaktır. Üstümüze düşen ne varsa yapacağız. Trabzon’a siyasi heyecan kazandıracağız. Trabzon’da aynı dertleri yaşadığımız siyasi parti ve STK’lara en başta adım atacağız. Şuna gitmem buna gitmem diye bir düşüncem yok. Ortada kim varsa temas kuracağız. Çözümlere birlikte ulaşacağız.

SOYADINIZ ÖNEMLİ BİR SOYADI. OYMAN SOYADININ SİZE SEÇİM SÜRECİNDE BİR KATKISI OLDU MU?

Oyman: İnsanlara gittiğimiz ve “Ben Fatih Suat Oyman’ım” dediğimde nesi oluyorsunuz soruları geliyor. Biraz da bu bir önceki jenerasyondan geliyor. Duygusal geçişler oluyor. Ben bu süreçte bunu kullanmak istemedim. Ben Fatih Suat Oyman olarak sürece başladım aksi halde kullansaydım üzerime ağır sorumluluk binerdi. Dolayısıyla da soyadını söylediğiniz de bu bana yetiyor. İnsanlar güzel şeyleri özleyince bizden de güzel iletişimler bekleniyor. Arada bir bağ kurmak açısından soyadının bir katkısı oluyor.

İLERLEYEN DÖNEMLERDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Oyman: Şu anki tek hedefim Ortahisar’da Cumhuriyet Halk Partisini en güçlü ses yapmak. Bu önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu dönemi en iyi şekilde atlatmak istiyorum. İlerleyen dönemde herhangi bir şekilde böyle bir şey canlanmıyor. Ben partime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmak için bu yola çıktım. Dediğim gibi şu an tek hedefim Ortahisar…

İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLMENİZİN ARDINDAN ÖMER HACISALİHOĞLU’NUN İL BAŞKANLIĞININ ÖNÜNÜN AÇILDIĞI İDDİALARI VAR. BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Oyman: Ömer Bey, adaylığını dahi açıklamadı ortada yalnızca bir iddia var. O kendi adaylığını açıklamasının ardından süreç değerlendirilir. Ben Ortahisar İlçe Başkanıyım dolayısıyla bizim henüz tavrımız net değil. Süreci beklemek zorundayız. Adaylarımızı görmek zorundayız. Ömer Bey açık açık bizi destekledi. Bu da partinin gençleşmesi yönündeki tavrı nedeniyle bu da normaldi. Biz kendi işimize bakıyoruz. İl başkanlığı sürecini tabii ki takip edeceğiz ancak adayların resmi olarak tanıtımından sonra biz de değerlendirmede bulunacağız. 

CHP, TRABZON’DA 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIYOR. VOLKAN CANALİOĞLU DÖNEMİNİN ARDINDAN YERELDE BEŞİKDÜZÜ VE DÜZKÖY HARİÇ BAŞARI ELDE EDEMEDİ. PARTİNİZİN SEÇİM SÜREÇLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Oyman: CHP’nin Trabzon’da tarihi başarılarla dolu. Volkan Bey’in başarısı da vardı. Ancak hakikaten bakıldığında belediyeler alınamadı. Vekil sayımız 1’e düştü. Burada tabii ki eksiklikleri de değerlendiriyoruz. Biz bu dönem içerisinde bütün eski yöneticilerimizle istişare toplantıları yapacağız. Burada tamamen örgütsel eksikliklerin tespiti noktasında bir yol çiziyoruz. Hedefimiz yüksek olmalıdır. Daha fazla belediye ve milletvekili kazanmak için çalışmalarımızı yapacağız. Seçmenimizin daha fazla güvenini kazanacağız. Güzel iletişim kuracağız.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU TRABZON’DA GENİŞ BİR KALABALIĞA SESLENMİŞTİ. BU COŞKUNUN TRABZON’DA CHP’YE DÖNÜŞÜ OLACAK MI? BU YALNIZCA İMAMOĞLU COŞKUSU MUYDU?

Oyman: İstanbul’da çok iyi bir örgütlenme vardı. İlk seçimin ardından bir haksızlık vardı. Çok büyük destek vardı. Ekrem Bey de süreci iyi yönetti. Buradaki destek hem Trabzonlu olması hem gerçekten vaatlerinin insanlara geçişi çok iyiydi. İnsanlar demek ki böyle bir isim arıyordu. Batıdaki siyasi başarının Trabzon’da da devam edeceğini düşünüyorum. Biz tabii ki iktidara gelmek istiyoruz. Yönetmek istiyoruz. Dolayısıyla o siyaseti buralarda da başarıya dönüştürmemiz lazım ki hedefe yürüyelim. İnsanlar burada da heyecanlanıyor ve görmek istiyor. Onun için de bize görev düşüyor. O havayı da burada yakalayacağız.

RESMİYETTE CHP- İYİ PARTİ İTTİFAKINA BİR DE HDP’NİN DÂHİL OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR. SİZ BUNA KATILIYOR MUSUNUZ? CHP, HDP İLE İTTİFAK HALİNDE Mİ?

Oyman: HDP ittifakı diye bir şey ortada yok. Bu her zaman söylenen şeyler ne yazık ki. Bunlarla karşılaşıyoruz ama bizim içimiz rahat. Böyle bir ittifak söz konusu değildi. Eleştiri konusunda da tabii ki eleştirileceğiz. Eleştiri almayacağız diye bir şey yok. Bu bizim yönetimimiz için de geçerli. Doğru yöne bakmak için yapıcı eleştiriler gelmeli. Her zaman da buna açığız.

Anahtar Kelimeler:
ChpCumhuriyetHdpOyman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.