PROJELERİNİ AÇIKLADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu projelerini tek tek anlattı.

 Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu düzenlediği proje tanıtım toplantısında projelerini açıkladı. Programda ilk olarak Murat Zorluoğlu’nu tanıtan bir video izlettirildi. Ardında da davetliler Trabzon için hazırlanan “Hayde Trabzon” klibini izledi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptığı konuşmada seçime 25 gün kadar bir süre kaldığını belirterek, "İnşallah kazasız belasız bir seçimi geride bırakacağız. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sonrasında yapılacak olan ilk seçim. Önemli bir seçim. Bu seçimin bir başka önemi 4-5 yıl kadar bir seçim olmaması. Türkiye’nin büyümesi 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi adına daha hızlı bir kalkınma gerçekleştireceğiz. Bütün herkesle bir arya geldik. Bu projeler ortaya çıktı. Ortak akıl ile bunları gerçekleştirmeye çalışacağız. Trabzon’da bugüne kadar önemli hizmetler yapıldı. Bizim iktidar olduğumuz dönemde de büyük işler yapıldı. Çok güzel bir 5 yıl geçireceğiz. 31 Mart’tan sonra 2023 yılına kadar seçim olmayacak. Daha hızlı bir kalkınma olacak. 2023 hedeflerimize daha hızlı yürüyeceğiz. Toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, tarihi bilmeyenler beka sorununu bilemezler. Bize bırakılan emaneti korumak MHP’nin en önemli görevidir. Bu sistem yeniden tartışmaya açılmaması için Cumhur İttifak’ının başarılı olma sorumluluğu vardır. Mili beka hedefine hepimiz kilitlenmeliyiz. Biz Cumhur İttifak’ını kayıtsız şartsız destekleyip ayırım yapmayacağız. Çünkü durum çok vahim ve önemlidir. Herkes Cumhur İttifakı’na destek vermek zorundadır. Biz şerefli Türk Milletinin Milliyetçi hareket partisidir” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zoruluoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Cumhur ittifakı AK Parti Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı olarak sizleri gönülden, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Binlerce yıllık tarihe sahip, sayısız kültüre ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, fatih sultan Mehmet Hanın fethettiği bu kadim şehre, belediye başkan adayı olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Bu özel ve kadim şehrin hizmetkarı olmak, güzel insanlarının yüreklerine dokunacak hizmetler üretmek ve halkımızla birlikte bu kentin geleceğini inşaa etmek benim için en büyük onur olacaktır. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize bir kere daha müteşekkir olduğumu ifade ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Trabzon, çocukluğumu ve ilk gençliğimi yaşadım. En güzel hatıralarımı içinde barındıran büyülü bir şehirdir benim için. Mensubu olmaktan hep gurur duyduğum; her yerde ve her zaman göğsümü gere gere Trabzonlu’yum diyebildiğim, kendimi tam anlamıyla ait hissettiğim, baba evim, ata yurdumdur.Bize Fatih Sultan Mehmet’in, Yavuz Sultan Selim’in, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasıdır bu şehir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hepimize emanetidir Trabzon. O büyük insanların bize teslim ettikleri emanete gözümüz gibi bakmak, şerefimiz gibi sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İşte bu anlayışla yola çıktık ve yaklaşık 3 aydır sahada, sizlerle beraberiz. Meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, belediye başkanlarımızla, kamu kuruluşlarımızla ve halkımızla birlikteyiz. Bu süreçte bir taraftan şehrin meselelerini istişare etme imkanı bulduk, diğer taraftan eğer seçilirsek nasıl bir belediye başkanı olacağımızın işaretlerini vermeye çalıştık. Yine bu süre içerisinde şehrimizin sorunlarına özel çözümler içeren ve birazdan ayrıntılarını sizlerle paylaşacağım projelerimizi hazırladık.

Yıllarca ülkemin dört bir köşesinde milletime hizmet ettim. Ankara’da genel müdür ve müsteşar yardımcısı olarak devletin  üst yönetim kademelerinde görev aldım. En son olarak Van’da hem vali hem de büyükşehir belediye başkanı görevi yaptım. Şimdi de Mevlam nasip etti, kendi şehrime, kendi insanıma hizmet etme, tüm bilgi ve tecrübemi Trabzon’a aktarma imkanı doğdu. Sn. cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve halkımızın destekleriyle biz, Yerel yönetimde, Ttrabzon’da hizmete talibiz. Trabzon’un güzelliğine güzellik katmaya talibiz. Trabzon’u daha da büyütmeye, kalkındırmaya talibiz. Trabzon’u bir marka şehir, bir prestij şehri, bir 21’inci yüzyıl şehri, gerçek bir büyükşehir yapmaya talibiz.

Yeni ulaşım ağları, turizm ve çevre altyapıları, kentsel dönüşüm, tarihi mekanların restorasyonları, yeni yaşam alanları, rekreasyon alanları, sanatsal ve kültürel faaliyetler, yeni istihdam imkanları ile yepyeni bir Trabzon hayal ediyoruz. Çocuklara, gençlere, kadınlara, engelli kardeşlerimize ve dahi sokak hayvanlarımıza kısacası özel kesimlere özel projelerle dokunarak daha mütebessim ve mutlu bir Trabzon inşaa emek istiyoruz.

Biz bugün sadece projelerimizi açıklamayacağız. Şu ana kadar yapan aday oldu mu bilmiyorum ancak biz bugün sizlerle önce yeni yönetim anlayışımızı, sonra projelerimizi paylaşacağız. Çünkü biz sağlam projelerin ancak ve sadece insanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı zemininde yükselebileceğine, vücut bulabileceğine inanıyoruz.  Çünkü biz sadece yol, kaldırım, köprü, bina yapan bir belediye olmayacağız.  Biz, biraz sonra sizlere ayrıntılarını arz edeceğim yeni yönetim anlayışımızı tüm teşkilatımızda hakim kılarak, işi görülsün-görülmesin, belediyenin kapısından içeri giren herkesi, mutlu bir şekilde oradan uğurlamak istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın gönül belediyeciliği hedefini de ancak bu şekilde yakalayabileceğimize inanıyoruz.

Bu duygularla, başta sayın bakan ve milletvekillerim olmak üzere bu akşam toplantımızı teşrif ederek bize güç veren siz değerli misafirlerime bir kere daha şükranlarımı sunuyorum.  Yine, şehre geldiğim günden beri bana desteklerini esirgemeyen partimin il teşkilatına, kadın kollarına, gençlik kollarına, ilçe teşkilatlarımıza ve milliyetçi hareket partisinin il ve ilçe yönetimlerine yürekten teşekkür ediyorum. Son olarak 29 yıldır hep yanımda olan, burada da sabırla, anlayışla bana en büyük desteği veren sevgili eşime ve çocuklarıma, ayrıca emekleri çok olan yakın ekibime teşekkür ediyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum”.

İŞTE O PROJELER

ULAŞIM MASTER PLANI

Yol ve Tünel Çalışmaları

Kanuni Bulvarı 2020 yılında tamamlanacak

Boztepe ve Çukurçayır mahallelerini sahil yoluna bağlanacak

Tünelli Kavşak projesi ile Atapark trafiğini rahatlayacak

TRAFİĞE ÖZEL DOKUNUŞLAR

İl merkezi ve ilçelerde tek merkezden yönetilen 16 yeni otopark

Maraş ve Gazipaşa caddelerinde araç ve yaya trafiğini yeniden düzenlenecek

YENİ OTOBÜS TERMİNALİ

Trabzon’a yakışan yeni bir otobüs terminali ilk 2 yılda hizmete açılacak. Dolmuşların modernizasyonu, ilçe minibüs ve otobüslerine merkezde uygun park ve durak yerleri.

YENİ TURİZM DESTİNASYONLARI

Büyükliman havzası, Akçaabat –Düzköy Havzası, Sera Gölü ve Uçarsu vadisi, Yanbolu Santa Vadisi, Araklı Karadere (Pazarcık vadisi), Sürmene Köprübaşı tarihi Kervanyolu projesi.

TRABZON TURİZM MASTER PLANI

Kış turizmi, Gasta turizm, Dağ ve yayla turizmi, Festival, eğlence ve fuar turizmi, Agro turizm…

Altındere Vadisi Turizm Merkezi, Hıdırnebii Yayla Turizmi, Uzungöl Solaklı Vadisi,

TRABZON KÜLTÜR VE SANAT MERKESİ

1958 yılında yıkılan opera binası Trabzon’un yeni kültür ve sanat merkezinde hayat bulacak.

Sahne performansları, Sergi alanları, Sanat galerisi, Plastik Sanatlar Merkezi

TRABZON DEĞERLERİ İLE BULUŞUYOR

Müzikten tiyatroya, resimden edebiyata heykeltıraştan sinemaya, sanatın her sahasında öne çıkan Trabzonlu sanatçılarla Trabzon halkı buluşacak.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMALARI

Kaldırımlar, Uzun sokak, Maraş Caddesinde bina dış cephe giydirmeleri, sokak aydınlatmaları yenilenecek.

KIZLAR MANASTIRI

Tarihi Kızlar Manastırı yeni bir kültür ve sanat merkezi olarak şehre kazandırılacak.

VADİ TABAHKANE VE ZAĞNOS

Vadiler hem kültür-sanat aksları olarak değerlendirilecek hem de tema park konsepti ile çocuklar ve gençler için eğlence alanları oluşturulacak.

HİSAR TARİH ŞEHRİ

90.000 Metrekare tarihi dokuya uygun şekilde yenilenerek Hisar tarih şehri oluşturulacak. Pazarkapı’dan Yukarıhisar Komnenos Sarayı’na kadar kesintisiz yürüyüş yolu, kültürün kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarının icra edilebileceği çarşı, tarihi doku korunarak oluşturulacak yeme içme ve butik konaklama alanları ile Eski Trabzon yeni bir yüze kavuşacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER

Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretilecek. Fiziki dönüşüm kültürel ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak yep yeni bir şehircilik hamlesi başlayacak. Çömlekçi projesi süratle tamamlanacak. Kadınlar pazarı tarihi dokusu korunarak yenilenecek. Pazarkapı kimliği ve fonksiyonu korunarak dönüştürülecek. İlçelerde kentsel dönüşümler başlayacak.

GÜLCEMAL

Halkımızın görüş ve önerileri doğrultusunda yeni bir yaşam alanı kazandıracağız. Mega lunapark, Çocuk oyun alanları, Seyir terasları, Su sporları merkezi, Restoranlar ve kafeler, Konser alanları, Aquapark, kaykay ve paten pisti.

EKOLOJİK KÖPRÜLER

Gülcemal, Ayasoyya, Pazarkapı/moloz, Olimpiyat parkında yapılacak olan ekolojik köprüler ile denizle şehir arasındaki engeller aşılacak.

114 km’lik kıyı şeridi yeniden düzenlenecek. Yürüyüş ve bisiklet yolları, Eğlence ve dinlenme mekanları, plajlar, su sporları, paten ve kaykay pistleri Amatör balıkçılık iskeleleri.

TRABZON MİLLET BAHÇESİ

63.000metrekare alanda Avni Aker kapalı tribünü, Yavuz Selim Stadı, Trabzonspor Zaman Tüneli, Millet Kıraathanesi, Yaya ve Bisiklet yolları, Çocuk oyun alanları, Buz Pateni Pisti

Akçaabat millet Bahçesi, Vakfıkebir Millet Bahçesi,

BORDO MAVİ MEYDAN

Trabzon yeni bir kent meydanı kazanacak. Yeni Pazarkapı cami, yeni ticari alanlar, otobüs ve minibüs durakları, Mücevher kent,

Amatör Spora profesyonel destek, Performans ve yetenek seçim merkezleri, Çevre ve altyapı projeleri, tarım ve Hayvancılık, Sanayi, Kaynak üreten ve istihdam oluşturan belediye, 5 yılda 15 bin yeni istihdam. Engelsiz Yaşam Akademisi, Gençlik merkezi, Bilim merkezi, Uygulamalı eğitim platosu, Kadın Yaşam Merkezi, E-Belediyecilik, Trabzon İstişare meclisi, Bir fikrim var kabini.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.