ŞEHİT VE GAZİ İSİMLERİ TARTIŞILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin kasım ayı toplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Birleşimde gündeme Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan gelen Trabzon’un Akçaabat ile Hayrat ilçelerindeki sokaklara şehit isimlerinin verilip verilmemesi geldi. Konuya ilişkin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu söz aldı.

“ÖNÜNÜ ALAMAYIZ…  “

Vatani görevini yaparken 1999 yılında gazi olan, Gazi İbrahim Demirci’nin adının Akçaabat Ortaköy Mahallesi, Ortaköy Küme Evleri mevkiinde bulunan 600 metrelik yola verilmesi müzakere edildi. Bura madde adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Şair diyor ki, bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Bu şehit kanlarıyla yoğrulmuş ve kurulmuş bir Cumhuriyet. Bunlar çok. Bunlara meclis olarak fazla yanaşmamamız gerekiyor. Çünkü bunun önünü alamayız. Komisyona buradan öneri niteliğinde veya ilçelere, o zaman her cadde ve sokağın ismi şehit ve gazi dolmak zorunda.” ifadelerini kullandı. 

TOPLU OLARAK VERİLMESİ DAHA DOĞRU

İYİ Parti Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu ise, “Trabzon şehri ülkemizin içinde yıllardır içinde bulunduğu ve bulunacağı jeopolitik önemi dolayısıyla bu evlatlarını kaybetmeye devam edecek. Bu kaçınılmaz bir gerçeğimiz bununla yaşamayı öğrendik. Boztepe Mahallesinde birçok sokağımızın ismi numarayla verilmiş. 1500. Sokak gibi. Bu numaralı sokaklara, şehitler mahallesi gibi oluşturulup toplu olarak bu isimlerin orada verilmesi yaşatılması çok daha doğru olur diye düşünüyorum”  dedi.

MHP ADINA NUHOĞLU KONUŞTU

CHP’li Şahin ve İYİ Partili Çakıroğlu’nun ardından söz alan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ise ses tonu yüksek bir konuşma gerçekleştirdi. Nuhoğlu, “Bizler sıcak yatağımızda uyurken, sokaklarımızda gezerken o şehit olan kardeşlerimiz, ecdadımız bizi soğukta, karda kışta savunuyordu. Bir sokağa bir caddeye onların isimlerinin verilmesi önemli değildir. Onlar bizim kalbimizde yaşıyor ama sokaklarımızın başında da onların isimlerini yazmamızda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bunlara saygı göstermemiz lazım. Şehitlerimiz varsa bizde varız. Şehitlerimiz bizim baş tacımız.” dedi. 

ŞEHİT VE GAZİ İSİMLERİ YAŞATILMALI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman memlekette Şehit ve Gazi isimlerinin yaşatılmasının önemine değindi. Ataman, “Şehitlik ve gazilik konusunda Türkiye Cumhuriyeti devleti katiyen hamaset yapmıyor. Şehit ailelerine Türkiye Cumhuriyeti kadar sahip çıkan başka bir dünya ülkesi yok. Hem şehide hem yakına ki aile fertlerini önemli oranda kamu görevlisi olarak atanması söz konusu. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim çok ciddi hassasiyetimiz var. Ancak bir hususu arkadaşların not almasını istiyorum. Özellikle üst geçitlerde ki Şehit tabelaları ile ilgili Sayın Çakıroğlu’nun söylediği şey dikkatimizi çekiyor. Özenli davranılması gerekiyor. Sayın Şahin’in söylediği şeyi hemen topyekûn ‘Hayır böyle değildir’ deme şansımız yok. Bu memleket, çiçek adlarıyla, sporcu adlarıyla da şehit adlarıyla da yaşatılmalı. Sadece şehit olanı değil, gazi olanın da kıymetinin biliniyor olması fevkalade iştir.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şehitChpCumhuriyetGazi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.