TRABZON KAYNAMAYA BAŞLADI

BİR ARAYA GELDİLER

AK PartiMHP ve CHP’nin Trabzon adayları yan yana geldi. MHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Sürmen, CHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yazıcı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ergin Aydın, Trabzon’da yapılan bir toplantıda yan yana gelerek birlik ve beraberlik pozu verdi. MHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Sürmen, “Siyasî partilerimiz farklı olsa da biz Anadolu siyasetçileriyiz.” dedi. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ergin Aydın ve MHP-CHP’nin Ortahisar Belediye başkan aday adayları Sürmen ve Yazıcı, Trabzon’da gerçekleştirilen bir toplantıda yan yana geldi. Sahada kıyasıya yarış içerisinde olan üç partinin adayları yan yana gelerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. CHP ve AK Partinin adayları ile bir fotoğraf karesi paylaşan MHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Sürmen, “Siyasî partilerimiz farklı olsa da biz Anadolu siyasetçileriyiz. CHP aday adayı Ali kardeşim ve AK Parti aday adayı Ergin kardeşimle bir toplantıda bir arada olmanın mutluluğunu yaşadım. Toplumda çok önemli yerleri olan bu kardeşlerim hak ettikleri yerlerde olurlar inşallah. Allah (CC) yollarını açık eyler inşallah.” diye konuştu.

******

AK Parti, adayları uyardı

AK PARTİ İl Başkan Yardımcısı Ahmet Uğur Zihni aday belirleme süreciyle ilgili çıkan bazı haberlere ve Genel Merkez’in kararları karşısında yapılan yorumlara tepki göstererek uyarıda bulundu. Zİhni, “ AK Parti Genel Merkezi’nin kararlarını tartışmaya açmaktan ve kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşturma girişimlerinden herkesin özenle uzak durması gerekmektedir.” dedi.

ADAY belirleme süreci ile ilgili çıkan bazı haberlere tepki gösteren ve basın açıklaması yapan AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ahmet Uğur Zihni Uğur Zihni “Genel merkezimizin ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu karar sonuç karardır. AK Parti mensubiyetini ortaya koyan kişilerin bu kararları tartışması partimizin temel ilkelerine aykırıdır. Bu nedenle AK Parti’nin kararlarını tartışmaya açmaktan ve kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşturma girişimlerinden herkesin özenle uzak durması gerekmektedir.” dedi.

AK Partinin oturmuş bir teşkilat yapısının ve kurumsal kimliğinin olduğunun altını çizen Zihni “Bu süreçler içerisinde partimize müracaat eden aday adaylarının uyması gereken kurallar hem kendileri ile hem de kamuoyu ile ayrıntılı olarak paylaşılmıştır. Kamuoyu nezdinde partimizi zor durumda bırakacak tavır ve davranışlardan uzak durulması konusu büyük önem arz etmektedir. Aday adaylarımızın isimleri kullanılarak gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel basında yapılan açıklamaların kesinlikle doğru olmadığını, bazı basın kuruluşlarında adeta tehdit dili kullanılmasını tasvip edilemez bulduğumuzu saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.Aday belirleme süreci ile ilgili çalışmalar genel merkezimiz tarafından titizlikle sürdürülmekte iken kamuoyunu etkileme amaçlı organize çalışmaların AK Partiye bir katkı sağlamadığını vurgulayan Zihni “Bu şekilde yapılan çalışmaların ne partimize ne de aday adaylarımıza bir katkısı vardır. Aksine bu şekilde yapılan çalışmalar aday adaylarımıza zarar vermektedir. Genel merkezimizin ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu karar sonuç karardır. Bu karara hem parti teşkilatlarımız hem de aday adaylarımız uymakla mükelleftir. AK Parti mensubiyetini ortaya koyan kişilerin bu kararları tartışması partimizin temel ilkelerine aykırıdır” dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen adaylar etrafında kenetlenerek yürüyeceklerini söyleyen Zihni "Aslolan AK Parti’dir, aslolan Milletimizdir. Hiç kimse AK Parti’nin üstünde değildir. Bu nedenle AK Parti’nin kararlarını tartışmaya açmaktan ve kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşturma girişimlerinden herkesin özenle uzak durması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.     

***

HÜSEYİN ÖRS’ÜN TBMM KÜRSÜSÜNDEKİ SÖYLEMLERİNİN ARKA PLANI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs beklenenden daha fazla bir performans sergiliyor. Örs Meclis’i terk etmiyor ve bol bol kürsüden hitap etme şansı buluyor. Dün görüştüğümüz Örs’le Uzungöl’le ilgili söylemlerini konuştuk. Örs Trabzon’un yerel sorunlarını TBMM kürsüsüne taşırken şu yorumları yaptı: “Aslında bu sorunlar yerelde çözüm bulmalı. Ne yazık ki yerelde çözüm bulunamıyor. Yerelde çözüm bulunamayınca ben de TBMM kürsüsüne taşıyorum.”

****

MHP AKÇAABAT’TA ÜÇ, DERNEKPAZARI’NDA BEŞ ADAY ADAYINA ULAŞTI

Eski Akçaabat Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan, MHP’den Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. İlçe Başkanlığında düzenlenen ve MHP MYK Üyesi Süleyman Latif Yunusoğlu, İlçe Başkanı Âdem Çelik katıldığı törende konuşan Alşan “Halkımızın sorunlarına objektif bakış açısıyla yaklaşmayı yeni bir kadroyla yeni projelerle büyük bir heyecanla bu göreve talibim” dedi. MHP’nin Akçaabat’ta Alşan’ın dışında Hasan İncehasan ve Yakup Can’dan oluşan iki aday adayı daha var. Ayrıca Mehmet Kazancı’nın aday adayı olacağı öğrenildi.

Öte yandan Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde 2014 Yerel Seçimlerinde %24 oy alan MHP'ye bu seçimde rekor müracaat var. MHP Dernekpazarı'nda en iyi adayı çıkarmak için 5 ismi ankete sundu. Dernekpazarı’nın iddialı partilerden Milliyetçi Hareket Partisi adayını belirlemek için ilçe haber sitesi dernekpazari.com.tr'de anket yaptırıyor. 5 Aday adayının yarıştığı anket sonuçları bir hafta sonra aynı sitede yayınlanacak. İlçe Başkanı Mustafa Sarı, Eski Başkan Adayı Dursun Atalay, Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Gür, iş adamı Murat Öztürk ve Ali Arduc müracaatlarını yaptılar. İlçe Başkanı Mustafa Sarı, Dernekpazarı için en iyi adayı belirleyeceklerini ifade etti.i.

****

CHP’Lİ ŞAHİN MUHTARLARA NİYE TEPKİ GÖSTERDİ?

Ahmet Metin Genç’in Ortahisar’da tekrar aday gösterilmesi için 86 muhtarın destek manifestosu CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin’i kızdırdı. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı için AK Parti adayını henüz açıklamazken muhtarların A. Metin Genç’ten yana açıklama yapması muhalefet partisindeki bazı isimleri bir hayli öfkelendirdi. İddialar hakkında açıklamada bulunan CHP’li Şahin “Tarafsız davranması gereken 86 muhtar bir ilçe belediye başkan adayına destek için manifesto yayınlıyorsa, şayet bu skandal haberde doğruysa, sende yerel seçimlerde bu şahısları sandığa gömersin kazanan demokrasi olur.” dedi.

****

HAZİRAN HAREKETİNİN PANELİNDE EKSİKLER BİR BAŞKA PANELLE TAMAMLANMALI

Önceki gün Haziran Hareketinin Trabzon Kent Sorunları Çalıştayı’nı izledik. Konuşmacılardan orijinal projeler duyma arzusuyla gittiğimiz çalıştayda geçmişe yönelik nostaljik eleştiriler ve kentin geçmişini dinledik. Konuşmacılardan Mimarlar Odası eski başkanlarından Bekir Gerçek’in bir sözünü kaydettik: “Kimlik göstergesinden ‘Kalanı kurtarsak o bile iyidir.’ noktasına geldik. Gerçek’in bu sözünden hareketle az da olsa “Trabzon için bundan sonra ne yapılabilir?” sorusuna cevap bekledik. Ancak dünkü çalıştayda bu keyfiyet söz konusu değildi. Haziran Hareketinin öncülerinden Muhammet İkinci ve Gültekin Yücesan’dan yeni bir panel daha talep ediyoruz. “Trabzon için az da olsa neler yapılabilir” paneli. Trabzon’un gerçekten sol bakış açısından bunu duymaya ihtiyacı var.

****

ÇORUH EDAŞ’TAN TRABZON’DAKİ KESİNTİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Çoruh Edaş’tan Trabzon'da kesilen elektrikler ile ilgili açıklama geldi. Çoruh Edaş tarafından yapılan bilgilendirmede arızaların çoğunun giderildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada; Akçaabat İlçesi Derecik Beldesinde 09.00 - 12.00 saatleri arasında programlı elektrik kesintisinin sona erdiği; Hayrat, Çaykara ve Araklı ilçelerinde rutin Alcak Gerilim arızalarının devam ettiği ve ekiplerin çalışmaları sürdürdüğü kaydedildi.

                           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.